Teamtur til Ungarn 2. – 15. august 2009

Hva

I fjor var vi på teamtur til Estland (du finner dagboknotater fra denne her). Det ble en kjempefin tur og vi ønsket derfor å ha ny tur i 2009. Hvor vi skulle visste vi ikke. Det kunne gjerne blitt en ny tur til Estland. Vi vet at gode kontakter ikke vokser på trær, og at det skal litt til å arrangere en tur, spesielt et nytt sted. Det skulle imidlertid vise seg at det skulle bli annerledes. Gud gir muligheter. Gjennom Harald Mydland har vi fått en kjempefin kontakt i Ungarn. De ville veldig gjerne ta imot team fra Norge i sommer. Og etter at vi hadde fått etablert en startkjerne av ledere, har vi nå besluttet at vi skal reise på teamtur til Ungarn til sommeren.

Hvorfor

Det er mange grunner for å ville ta en tur til Ungarn.

Kanskje for å:

  • Merke av noen nye land på ”Where I’ve been” på Facebook. (Disse landene er det gode muligheter for at vi er innom: Danmark, Tyskland, Østerrike, Tsjekkia, Slovakia, Ungarn og Romania).
  • Nyte noen feriedager i varmere strøk. (Ifølge Wikipedia ligger sommertemperaturen mellom 27 og 32 grader Celcius!)
  • Shoppe i millionbyen Budapest (det blir et godt stopp i Budapest).
  • Endelig kunne reise på ferie uten mor og far og resten av familien.

Disse er jo forståelige grunner, men vi har imidlertid dypere grunner for denne turen.

Gud er en som gir. Han gav til og med Sin Sønn for å redde oss. Evig liv er gratis for oss å ta imot, men Giveren (Gud) betalte en høy pris. Vi ønsker å gi videre de gode nyhetene om Jesus.

Vi reiser blant annet:

  • For å gi – av oss selv, av det vi kan, av vår tid osv.
  • Fordi vi bryr oss om folk.
  • For å lære å sette andre foran oss selv.
  • For å bli bedre kjent med Gud.
  • For å få større bevissthet rundt misjon.
  • For å få et enda mer sammensveiset miljø.

Når

Søndag 2. august til lørdag 15. august 2009. De første dagene, søndag – tirsdag, kommer til å være forberedelsesdager i Norge. Da er hele gjengen samlet som på en leir. Vi starter allerede søndag 2. august (vi gikk tidligere ut med mandag 3. august). Med å starte på søndagen får vi litt bedre tid til forberedelsene. Deltakerne sover hjemme natta tirsdag 4. august – onsdag 5. august.

Hvor

Vi skal til Ungarn. Vi kommer til å reise til byen Debrechen. Den har ca. 205000 innbyggere og er med det den nest største byen i landet. Debrechen ligger ca. 22 mil øst for Budapest. For å lese mer om byen kan du klikke deg inn på byens nettsider.

Budapest, hovedstaden i Ungarn.

Budapest, hovedstaden i Ungarn.

Hva

Vi har et mål om at hver enkelt deltaker skal ha en oppgave under turen. Vi ønsker at det skal være oppgaver som passer hver enkelt. Vi vil prøve å legge opp turen omtrent som turen vi hadde til Estland i fjor når det gjelder det vi skal gjøre. Kikk gjennom dagboka nedenfor for å finne ut hvordan vi hadde det i Estland

Foreløpig er planleggingen i startfasen, men vi har snakket om å være med og bygge et par dager, samt å arrangere en sportsdag.

Selv om vi skal gjøre en del og hver enkelt skal ha en oppgave, blir det gode muligheter for å slappe av og nyte det å være på tur. Det er bademuligheter i området hvor vi skal være. Vi satser også på å ha en del timer i Budapest på vei hjem.

Påmelding

Påmeldinga startet lørdag 21. februar kl. 12:00. Det skjer til arvid@ubetania.no. Da gjelder første mann til mølla-prinsippet (noen av plassene er / vil bli reservert ledere). Nå er påmeldingsfristen gått ut, men det er fortsatt mulig å melde seg på så lenge det er ledige plasser.

De som melder seg på, må følge forberedelsesopplegget vi har (teamsamlinger).

Pris og dugnader

Vi har satt maksprisen til 3500 kroner. I denne prisen vil forberedelsesdager, transport, overnatting og mat være inkludert.

Vi håper å kunne senke prisen en god del ved dugnadsjobbing.

For å få del i den lavere prisen må deltakeren eller foreldre stille opp på minimum tre dugnader.

De som stiller opp på alle dugnadene, blir med i trekningen om gratis tur (lommepenger må dekkes selv).

Legg igjen en kommentar